Ajankohtaista   Matkailu  Palvelut   Kallioranta Yhteys Muistoja  


AsuminenKaruna, kylä meren sylissä tarjoaa luonnonrauhaa ja merellistä kauneutta. Tuhansien vuosien kuluessa on meren helmoista noussut uskomattoman kaunis luonto ja saaristo. Karunan maiseman on muovannut meri ja jää. Viimeisen jääkauden merkit näkyvät yhä kallioissa ja maan painanteissa. Sauvon kunnan 2954 asukkaasta n. 700 asuu Karunan kylässä.

Pieni Karuna on hyvä paikka elää ja asua. Niin kaukana, mutta kuitenkin lähellä. Turkuun ja Saloon ajaa vajaassa tunnissa. Paimioon on matkaa 25 km ja Sauvon kirkonkylään 12 km. Koulumatkat Sauvon ala- ja yläkouluun taittuvat turvallisesti bussi- ja taksikyydein.

Omasta kodista haaveileville Karuna tarjoaa merellisiä ja luonnonkauniita tontteja. Tontteja on myytävänä sekä kunnalla että yksityisillä maanomistajilla. Sauvon kunnan sivuilta löydät lisää asiaa tonttitarjonnasta.

Kyläkauppa, osuuspankki sekä asiamiesposti löytyvät kylän keskustasta Rantolasta. Pienen kylän vireydestä kertoo aktiivinen kyläyhdistys, urheiluseura sekä metsästys- ja veneseurat, joita kumpaakin löytyy kaksin kappalein. 4H-kerho luo virikkeellistä toimintaa kouluikäisille lapsille. Kulttuuritarjontaa on luvassa 14.6 - 3.8 Karunan vanhassa meijerissä, kun Sauvon Kädet kesänäyttely avautuu.

Asumisviihtyvyyttä lisää yleinen siisteys ja jätehuollon noudattaminen. Kaikkien asukkaiden, myös kesäasukkaiden tehtävänä on liittyä järjestettyyn jätteenkuljetukseen. Väliaikainen sekajätepiste löytyy Maaluntieltä. Rantolan suunnasta tultaessa oikealla, hieman ennen Kupiluodon tienhaaraa. Hyötyjätepiste sijaitsee Rantolanraitilla, Rantolan uuden asunto-alueen puhdistamoalueella. Hyötyjätepisteestä löytyvät lasin, paperin ja pienmetallin keräyslaatikot. Pidetään myös Itämeremme kirkkaana ja pestään matot osoitteessa Nuorisotalontie 3, (Kalliorannan parkkialue) josta löytyy matonpesupaikka.

Kalliorannasta voit saada veneellesi suojaisan laituripaikan. Tiedustelut Sauvon kunnantoimistosta. Karunan lahdelta on helppo veneillä Turunmaan saaristoon.

Rantolasta löytyy myös uimaranta, osoitteessa Paavolantie. Viitoitus kyläkauppaa vastapäätä.
© Karunan Kyläyhdistys 2017
Puheenjohtaja Riikka Tammisto  |   riikka.tammisto(at)elisanet.fi  |  Puh. 050 522 4162