Ajankohtaista   Matkailu  Palvelut   Kallioranta Yhteys Muistoja  


NähtävyydetKarunan kirkko on vuonna 1908-1910 rakennettu harmaakivikirkko, joka edustaa tyylisuunnaltaan kansallisromantiikkaa. Kirkon on suunnitellut Josef Stenbäck. Alttarimaalauksen on suunnitellut Ilmari Launis. Kirkko sijaitsee merenrannalla Karunan kartanon kupeessa. Kirkko on erittäin suosittu vihkikirkko.
Osoite Karunankirkkotie. Viitoitus Karunantieltä, Karuna kko 3 km (Haanniementie).


Hiljaisuudenpolku sijoittuu Karunan kirkon lähimaastoon kulkien paikoitellen oletetun vanhan kirkkotien reittiä. Kirkkotien tarkasta kulkureitistä ei ole täyttä varmuutta. Polku on n. 2,5 km pitkä. Hiljaisuuden polun inspiroijana on ollut kirkon läheisyys, metsän rauha ja kaunis karunalainen luonto. Polun varrella oleviin tauluihin on pyritty keräämään tietoa ympäröivästä luonnosta sekä tietoa aikaisempien sukupolvien tavoista hyödyntää luontoa.
Viitoitus polulle lähtee hieman ennen Karunan seurakuntataloa vasemmalle kirkolle päin tultaessa. Reittikartta on nähtävissä vanhan hautausmaan portin vieressä.


Pirunpellonpolku lähtee Maalunmäen näköalatornin lähimaastosta. Polulle on viitoitus ja sen varrelta löytyy mm. suuri pirunpelto. Sammaloitunut kivipelto vie Paratiisimäelle, josta on huikaiseva näköala Maalunlahdelle. Pirunpellonpolku on vaativampi kuin Hiljaisuudenpolku.
Osoite Maaluntie 128.

Karunan kyläyhdistys ja polkutyöryhmä toivottaa kaikille Hiljaisuuden- ja Pirunpellonpolulle lähteville antoisia luontohetkiä jokamiehenoikeuksia ja velvollisuuksia kunnioittaen!


Maalun näköalatorni on osa EU-varoin toteutettua Karunan Unelma hanketta. Näköalatorni nousi vanhan ilmavalvontatornin paikalle Maalunmäen korkeimmalle kalliolle. Karunalaiset lotat päivystivät tornissa talvisodan ja jatkosodan ajan. Tornista näkyi kauas merelle Paraisille sekä Nauvoon ja hyvällä säällä saattoi ihailla Turun tuomiokirkon tornia.
Nyt samaisella historiallisella paikalla sijaitsee näköalatorni, josta voi yhä ihailla paikkakunnan kauniita maalaismaisemia. Näkyvyys tosin ei taida enää yhtä pitkälle yltää!
Osoite Maaluntie 128.Maalun näköalatorni.

Näkymät tornista Maaluntielle.
© Karunan Kyläyhdistys 2017
Puheenjohtaja Riikka Tammisto  |   riikka.tammisto(at)elisanet.fi  |  Puh. 050 522 4162